Nu de iPhone 5 uit is, is men nieuwsgierig naar de verschillen tussen de iPhone 5 en de iPhone 4S. De iPhone 5 is onlangs geselecteerd als de populairste smartphone ter wereld ( de best verkopende smartphone ). Is het raadzaam om de iPhone 5 te kopen of zelfs straks de iPhone 5S, de opvolger van de iPhone 5 , te kopen? Of is het logischer om de iPhone 4S te nemen, aangezien deze minder kost dan zijn opvolgers. Kortom, wat zijn nou de verschillen tussen de iPhone 5 en de iPhone 4S? In dit artikel zal je er meer over weten. Hierbij een iPhone 5 vs iPhone 4S.

Scherm iPhone 5 en iPhone 4S

Allereerst is het scherm van het toestel een belangrijk onderdeel. De iPhone 5 beschikt over een groter scherm dan de iPhone 4S. De iPhone 4S is voorzien van een 3,5 inch scherm, terwijl de iPhone 5 een 4 inch scherm heeft. De iPhone 5 heeft ook een scherper beeld: met een retina display en een 1136 x 640 schermresolutie. Het scherm is overigens alleen langer geworden, en niet breder. De breedte van zowel de iPhone 4S als de iPhone 5 zijn identiek aan elkaar.

Daarnaast is de schermreflectie gedaald bij de iPhone 5 en zijn de kleuren verbeterd. Al met al is er qua scherm een verbetering te zien ten opzichte van de iPhone 4S. Verder is de iPhone 5S ook dunner geworden, waardoor het een van de dunste smartphones op dit moment is. Het gewicht is 28 gram lager geworden, wat ook een positief punt is. Een lichte smartphone voelt beter in de hand.

iphone 4S vs iphone 5

iphone 4S vs iphone 5

Processor iPhone 5 en iPhone 4S

De processor van de iPhone 5 is krachtiger dan de iPhone 4S. De iPhone 4S is voorzien van een A5 processor met een kloksnelheid van 1 GHZ, terwijl de iPhone 5 over een A6 processor beschikt met een kloksnelheid van 1,5 ghz. Dit is dus een forse verbetering wat ook te merken is aan het gebruik: De iPhone 5 is sneller en stottert minder snel dan de iPhone 4S.

Apple is van mening dat de iPhone 5 zelfs over een 2 x snellere processor beschikt. Overigens is de camera, ondanks dat beide toestellen een 8 megapixel camera hebben, beter bij de iPhone 5. Dit komt doordat de technologie die voor de camera van de iPhone 5 is gebruikt beter is.

Batterijduur iPhone 5 en iPhone 4S

Welke heeft een langere batterijduur, de iPhone 5 of de iPhone 4S? Met zekerheid kunnen we zeggen dat de iPhone 5 een langere batterijduur heeft. Ondanks dat de iPhone 5 meer energie verbruikt, heeft het een krachtigere accu, wat een langere standby tijd geeft dan zijn voorganger. Het verschil bedraagt in totaal 25 uur, wat behoorlijk veel is.

Maar praktisch betekent dit dat je de iPhone 5 ook dagelijks moet opladen, hoewel je misschien net langer de dag doorkomt met je iPhone 5 dan met de iPhone 4S. Wat connectiviteit betreft, is een grote verandering de 4G ondersteuning van de iPhone 5. Dat is een radicale verbetering ten opzichte van de iPhone 4S. Met de iPhone 5 heb je dus de beschikking over 4G internet, wat vele malen sneller is dan 3G.

Conclusie

Wat is nou onze conclusie? De iPhone 5 beschikt over meer functionaliteit dan de iPhone 4S, is sneller, heeft een krachtigere processor, heeft een betere camera en heeft een langere batterijduur. 4G internet wordt ondersteund en het scherm van de iPhone 5 is groter. Vind je dit genoeg om een hogere prijs te betalen voor de iPhone 5 ( slechts 100 euro), dan is het zeker waard om de iPhone 5 te kopen. Zo niet, dan kun je nog altijd kiezen voor de iPhone 4S.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
iPhone 5 vs iPhone 4S: welke kun je beter kopen?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>